De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Wegwerpcamera’s

Ga je trouwen, dan regel je uiteraard een trouwfotograaf die jullie zal fotograferen. Er zijn echter ook genoeg andere momenten waarop foto’s gemaakt kunnen worden waar de fotograaf niet bij aanwezig is. Voor die momenten kan je wegwerpcamera’s regelen. Die zet je neer op bijvoorbeeld de tafels en je vertelt de gasten dat ze zelf mooie momenten van de dag en avond mogen vastleggen.

Wegwerpcamera in plaats van het mobieltje

Ze zijn de schrik van iedere trouwfotograaf; gasten die midden op het pad gaan staan om een belangrijk moment met hun mobieltje vast te leggen. Beter is het om hier afspraken over te maken met jullie gasten. Spreek bijvoorbeeld af dat er foto’s worden gemaakt met de wegwerpcamera’s en dat jullie die vervolgens zelf zullen laten ontwikkelen. Spreek af dat er daarentegen geen foto’s met de mobiele telefoon worden gemaakt.

Zet de kinderen aan het werk

Oké, kinderarbeid is verboden, maar het is vervelend voor kinderen als ze de hele dag bij jullie trouwerij moeten stilzitten. Overweeg dan ook om de aanwezig kinderen ieder een wegwerpcamera te geven waarmee ze zelf foto’s mogen maken. Je krijgt op die manier een heel originele impressie van jullie trouwdag; gezien vanuit de ogen van jullie kleinste gasten. Kinderen zullen heel ontspannen en leuke foto’s weten te maken van jullie gasten. Geef ze aan de kinderen in een soort goodiebag maar vraag ze naderhand wel weer terug om ze te laten ontwikkelen.

Wanneer gebruik je de wegwerpcamera’s

Je wil spontane trouwfoto’s, maar je wil de trouwfotograaf ook de gelegenheid geven om mooie foto’s te maken. Deel de camera’s dan ook uit op een moment waarop de trouwfotograaf geen ‘verplichte foto’s’ hoeft te maken. Zo loopt niemand de fotograaf in de weg. Op de tafels tijdens de receptie is bijvoorbeeld een leuk idee, of tijdens het feest naderhand.

Strike a pose foto’s

In de winkel kan je photobooth props vinden. Dit zijn accessoires die je gasten kunnen gebruiken om originele foto’s van elkaar te maken. Je kan hier een speciale hoek voor maken op jullie trouwlocatie waar jullie vrienden en vriendinnen helemaal los kunnen gaan met de fotocameraatjes. Het zorgt voor originele en ongedwongen foto’s op jullie speciale dag.

Vervangen wegwerpcamera’s de trouwfotograaf

Het kan zijn dat je wegwerpcamera’s koopt in plaats van dat je een fotograaf inhuurt. Hou er dan rekening mee dat belangrijke foto’s niet goed gemaakt worden vanwege teveel of juist te weinig licht, of vanwege beweging. De trouwfotograaf zal deze zaken allemaal professioneel kunnen vastleggen. Gebruik de wegwerpcamera’s dan ook alleen maar op bepaalde momenten waarop je ongedwongen en informele foto’s wil. Laat de fotoshoot gewoon door een professionele fotograaf uitvoeren.

Het afdrukken van de foto’s

Laat je wegwerpcamera’s ontwikkelen; dan kan je er bij een professionele fotozaak voor kiezen om deze gelijk op een dvd te laten plaatsen. Op die manier zit je niet met allemaal losse foto’s in een doos waar je later helemaal niks meer mee kan.