De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten videograaf

Je trouwdag kan je op veel manieren laten vastleggen. Nagenoeg iedereen huurt een trouwfotograaf in om de foto’s te laten maken. Daarnaast is er ook altijd wel een welwillende oom, vriend of kennis die een paar videobeelden wilt maken. Steeds meer mensen echter kiezen voor een videograaf. De naam zegt het al; dit is iemand die jullie hele trouwdag van begin tot einde vastlegt op film. Een videograaf kun je apart inhuren, naast een fotograaf, maar veel fotografen bieden jou de service van een videograaf die met hun meeloopt om de hele dag te filmen. Wanneer je voorbereidingen voor je huwelijk aan het treffen bent is het dan ook goed om te kijken naar de kosten van zo’n videograaf.

Hoeveel kost een videograaf?

We gingen bij dit prijsvoorbeeld uit van een videograaf die je apart voor de dag inhuurt, los van de kosten van de fotograaf. We kwamen voor jou tot de volgende bevindingen.

Welk aspect zit inbegrepen? Specificatie bij standaard videograaf Specificatie bij extra lang videograaf
Uren filmen 9 tot 13 uur 14 tot 19 uur
Lengte van de trouwfilm zelf 90 tot 110 minuten 100 tot 125 minuten
Lengte van de videoclip 5 tot 8 minuten 5 tot 8 minuten
Materiaal op USB stick Ruwe beelden, trouwfilm en videoclip Ruwe beelden, trouwfilm en videoclip
Aantal uren filmen minimaal

Maximaal

9

13

14

18

Aanpassing van de filmuren 90 euro per uur 120 euro per uur
Kennismakingsgesprek Inbegrepen Inbegrepen
Montagetijd 23 tot 35 uur 35 tot 40 uur
Hermontage Inbegrepen Inbegrepen
Proefmontage termijn Binnen 4 weken Binnen 4 weken
Reiskosten Inbegrepen Inbegrepen
Prijs 1495 euro 1995 euro

Hoe wordt de prijs bepaald?

De meeste videografen die wij spraken kwamen met twee prijzen die elk bij een bepaalde dienstverlening hoorden. We hebben ze voor je op een rij gezet hierboven, maar we zullen ze ook toelichten. Er zijn namelijk een aantal zaken die de prijs bepalen.

  • Hoe lang wordt er gefilmd? Het eerste stuk gaat over het aantal uren dat er wordt gemaakt. Waar 9 uur lang lijkt, maar wanneer je een videograaf wil die er vanaf de eerste voorbereiding tot het laatste slotakkoord van jullie feest bij is kom je een aardig eind in de richting van het grote duurdere pakket.
  • Hoe lang duurt de trouwfilm? Als een videograaf gaat monteren zal hij behoorlijk wat materiaal moeten doorwerken. Daarbij moet hij berekenen hoe lang een trouwfilm mag duren. Dit werk kost tijd; veel tijd. Daarom bepaalt de lengte van de trouwfilm de prijs van de videograaf.
  • Hoeveel kost het aanpassen van de filmuren? Is een videograaf 9 uur bezig, dan mag je dat uitbreiden tot 13 uur. Is een videograaf 14 uur bezig, dan mag dat worden uitgebreid tot 18 uur. Afhankelijk van de duur van de feestelijkheden betaal je dus meer voor de kosten van de videograaf. Je kan deze kosten ook wat drukken door aan het eind van de avond vrienden of familie vragen de laatste beelden te maken.