De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Videograaf

Bij jullie huwelijk zullen trouwfoto’s het eerste zijn waar je aan denkt wanneer je de grote dag laat vastleggen. Toch zijn er steeds meer mensen die naast de fotograaf ook kiezen voor een videograaf. We keken voor jou naar de kosten van een videograaf en we keken ook naar wat je voor dat geld mag verwachten.

Een heel uitgebreide trouwfilm

Daar waar een fotograaf alleen maar de belangrijke momenten op de foto zal vastleggen kan de videograaf jullie hele trouwdag samenvatten in een uitgebreide trouwfilm. De momenten die de hele dag door zijn gefilmd zullen worden gemonteerd toto een uitgebreide trouwfilm. Alles, van de eerste voorbereidingen tot het slotakkoord van jullie feest wordt vastgelegd en verwerkt. Denk maar aan een soort ‘samenvatting’ die 90 tot 110 minuten duurt, en waar jullie samen later nog vaak naar zullen kijken. Hoe lang jullie film duurt hangt af van de tijd die de videograaf bij jullie heeft doorgebracht, De trouwfilm komt in een mooi feestelijk dvd doosje. Je kan deze film voor jezelf bewaren maar bijvoorbeeld ook een keer vertonen in het bijzijn van vrienden en/of familie.

Een videoclip voor social media

Een goede videograaf is in staat om een videoclip te maken die tussen de 5 en 8 minuten duurt. Deze videoclip kan je delen op bijvoorbeeld facebook zodat iedereen die er die dag bij was of niet bij kon zijn nog eens kan meegenieten. Deze clip kan je bijvoorbeeld ook op je mobiele telefoon opslaan zodat je zelf nog eens kan nagenieten.

Alle ruwe beelden die zijn genomen

Tijdens een dag maakt de videograaf uren materiaal voor jou. Je krijgt natuurlijk een mooie gelikt ogende film gepresenteerd, maar je krijgt ook alle ruwe – dus onbewerkte – beelden op een USB stick of in een bestand via Dropbox. Zo kan je zelf kiezen of er nog meer zaken tussen zaten die jij niet wil vergeten.

Een filmgarantie

Een videograaf kan je inhuren als assistentie van de trouwfotograaf. Je krijgt dan een filmgarantie. Daardoor weet je dat er altijd een videograaf bij jullie huwelijk aanwezig zal zijn, ook als backup voor de fotograaf.

Wat bepaalt de prijs

Bij een videograaf zal je een bepaalde prijs moeten betalen. Die loopt op van 1495 tot 1995 euro. Hoeveel je betaalt hangt af van een aantal factoren. Zo speelt mee hoe lang de videograaf werk heeft aan jouw trouwfilm. Een videograaf zal een montagetijd moeten aanhouden afhankelijk van de hoeveelheid werk die hij aan jullie trouwdag heeft gehad. Reken op een montagetijd die tussen de 25 en 40 uur in kan liggen. Is een videograaf kort bezig, dan zullen de kosten lager zijn dan wanneer de videograaf er een hele werkweek voor moet vrijmaken. Ook de professionaliteit van de videograaf speelt mee. Je kan een semi professionele cameraman inhuren maar ook iemand die de fotograaf tegen een bepaald tarief bijstaat. Dat bepaalt eveneens hoeveel jij kwijt bent. Je betaalt altijd naar de kwaliteit van de dienstverlening.