De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Turkse bruidsfotograaf kosten

In Turkije is het huwelijk een dag die heel memorabel is. Het is een dag die draait om het bruidspaar en hun familie, en de totale bruiloft kan wel 3 dagen duren. De indeling van deze dagen is volgens een heel speciaal ritueel. Net zoals ieder bruidspaar wil je ook in dit geval het paar en de familie dat deze 3 dagen goed worden vastgelegd door de fotograaf waardoor er nog vaak op de trouwdag kan worden teruggekeken. We keken voor jou naar de dagen van een Turks huwelijk en naar de zaken die daarbij horen.

De henna dag in beeld gebracht

Op de dag voor de bruiloft wordt de bruid klaargemaakt voor het huwelijk. Hierbij wordt henna op de handen aangebracht. Die henna heeft een speciale functie; het staat namelijk voor het afweren van de kwade geesten. Dit zal een goede invloed hebben op het huwelijk van de bruid. Bij dit gedeelte van de trouwerij is het feest alleen bij de bruid in huis. De mannen hebben hun eigen feest voor het huwelijk. Het zal dan ook niet zelden gebeuren dat er voor dit gedeelte een extra bruidsfotograaf wordt ingezet om het geheel vast te leggen.

De vlag gaat uit

Bij de man thuis wordt op de dag voor het huwelijk de Turkse vlag uitgehangen. Dit is een feestelijk ritueel waarbij er overvloedig wordt gegeten en gedronken. Ook hierbij is een fotograaf aanwezig. Het spreekt voor zich dat er bij de vrouwen een vrouwelijke fotograaf en bij de mannen een mannelijke fotograaf aanwezig is. Een Turkse bruidsfotograaf komt dan ook doorgaans met een assistent waardoor beide evenementen worden vastgelegd.

Hoeveel betaal je aan een Turkse bruidsfotograaf?

We keken rond hoeveel je voor een Turkse bruidsfotograaf kwijt bent. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welke diensten? Hoe wordt de prijs bepaald? Prijs van de dienstverlening
Fotograaf voor twee hele dagen 750 euro maal twee 1500 euro
Fotograaf extra voor bij de mannen of vrouwen voor een avond 500 euro 500 euro
Reiskosten voor de fotograaf vanaf de vestigingslocatie naar de trouwlocatie Per kilometer gereden 25 eurocent

De bruiloftsdag zelf breekt aan

De trouwdag zelf zal beginnen met een uitgebreid bezoek aan de kapper door zowel man als vrouw waarna de man zijn bruid bij haar huis ophaalt. Hierbij worden foto’s gemaakt bij de vrouw in de kapsalon. Bij de man worden meestal de foto’s genomen door familie en vrienden. Na het ophalen van de bruid vertrekt het bruidspaar naar de feestlocatie waarbij ze uitgeleide worden gedaan door een traditionele muziekgroep. Vervolgens gaat men naar de locatie zelf waar de voltrekking van het huwelijk en het feest plaatsvinden.

Traditioneel of modern

Bij een traditioneel islamitische familie zal het zijn dat de bruiloft in de moskee plaatsvindt. Dit is een huwelijk waarbij mannen en vrouwen apart van elkaar zitten. Er worden wel foto’s gemaakt, maar niet zoveel als bij een modern huwelijk. Bij een modern stel zal er in een feestlocatie worden getrouwd waarbij er volop gasten zijn en er bovendien veel gefotografeerd wordt. De kosten van een bruidsfotograaf hangen dan ook behoorlijk af van de achtergrond van het bruidspaar. Bij een traditioneel bruidspaar zullen de kosten aanmerkelijk lager zijn dan bij een modern bruidspaar.