De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Trouwreportage

Jullie trouwdag is de mooiste dag van je leven. Nagenoeg iedereen kiest ervoor om die dag professioneel in beeld te laten brengen. Zelfs wanneer je nooit naar een fotograaf gaat voor een portretfoto wordt deze gelegenheid aangegrepen. We keken voor jou naar zaken waar je op moet letten bij een trouwreportage.

1) Vraag niet zomaar iemand

Iedereen heeft wel zo’n familielid wat handig is met de camera en aanbiedt om al jullie trouwfoto’s te maken. Je denkt op een koopje uit te komen, maar ontdekt naderhand dat de belichting niet goed is, dat belangrijke momenten ontbreken en dat jullie nou niet echt op je charmantst op de foto’s staan. Bedank de welwillende hobbyfotograaf voor zijn aanbod en huur een professional in. Je weet dan zeker dat je een mooie reportage hebt zonder schoonheidsfoutjes. De hobbyfotograaf kan je vragen om tijdens het gedeelte waarbij de professional er niet is foto’s te maken (tijdens de minder belangrijke momenten dus).

2) Kijk eerst goed rond

Ga je een trouwfotograaf inhuren; kijk dan eerst goed rond wie je inhuurt. Vraag meerdere offertes op, en kijk in een aantal portfolio’s tot je een fotograaf vindt met wie jullie gelijk een klik hebben. Voorwerk is belangrijk, zeker bij een trouwreportage.

3) Wat laat je vastleggen?

Ga je met de trouwfotograaf in gesprek, dan moet je bespreken wat je zoal wilt laten vastleggen. De fotograaf kan – afhankelijk van jouw wensen – 4 tot 16 uur aanwezig zijn op jullie trouwerij. Hij of zij kan zaken als de voorbereidingen van de bruid en bruidegom vastleggen tot het moment waarop jullie het feest in de late uurtjes afsluiten. Bespreek goed wat je wilt van de fotograaf voordat deze met een prijsopgaaf komt. Bedenk; hoeveel meer je laat vastleggen; des te meer zal je naderhand moeten betalen voor de dienstverlening.

4) Welke kosten komen erbij?

Je moet je vooral niet verkijken op bijkomende kosten bij een trouwreportage. Verzin nooit zomaar een plek waar de foto’s wel gemaakt kunnen worden. Ga altijd eerst kijken op de locatie. Kijk naar zaken als entreegeld maar ook naar dingen zoals een parkeervergunning om in de omgeving te mogen parkeren. Dit zijn allemaal zaken die je niet last minute wil hoeven te regelen; handel dit dus vooraf goed af. Regel dit soort zaken niet alleen voor jullie zelf maar ook voor de trouwfotograaf.

5) Hoe wil je de trouwreportage afgeleverd hebben?

Een trouwfotograaf zal na een aantal weken de trouwreportage aan jullie overhandigen. Bedenk goed hoe je deze afgeleverd wilt hebben. In het verleden was het zo dat je een hele stapel foto’s kreeg die je zelf mocht gaan inplakken. Met de moderne techniek is het echter ook mogelijk om trouwfoto’s op een USB-stick of op een dvd te zetten. Dit is niet alleen beter voor het milieu; het is ook nog eens vriendelijker voor je portemonnee. Overleg met de trouwfotograaf hoe jij de trouwreportage wenst te ontvangen. De fotograaf heeft waarschijnlijk ook een aanbieding waarbij hij een trouwfotoalbum voor jullie kan samenstellen en/of meerdere foto’s op een canvas kan laten afdrukken. Overleg deze zaken ook voor jullie tot een prijsafspraak komen.