De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Trouwfoto’s

Je trouwdag is toch wel voor de meeste mensen met recht de mooiste dag van hun leven. Jouw herinneringen aan je trouwdag laat je dan ook vastleggen door een goede trouwfotograaf. Het resultaat van het werk, de trouwfoto’s, koester je dan ook. Het is niet voor niets dat mensen deze foto’s het meeste kiezen om te verwerken tot een blijvende herinnering voor in hun huis. We keken voor jou naar zaken waar je aan moet denken bij je trouwfoto’s.

1. Hoe krijg je ze aangeleverd?

Trouwfoto’s kan je op meerdere manieren laten aanleveren door de trouwfotograaf. Je kan ze laten aanleveren in afgedrukte vorm. Je hebt dan een hele stapel foto’s in een map zitten waar je waarschijnlijk een paar keer doorheen zal bladeren. De praktijk leert dat deze foto’s na verloop van tijd in een doos in de huiskamer komen te staan waarna je er niet vaak meer naar omkijkt.

Verstandiger is het dan ook om te kiezen voor je trouwfoto’s op een USB-stick. De fotograaf zal alle fotobestanden hierop zetten, en jij kan de USB-stick bekijken wanneer je dat wilt. Er wordt geen gebruik gemaakt van fotopapier wat op den duur zal gaan verkleuren, en de kosten zijn aanmerkelijk minder.

2. Een speciale foto

Ieder bruidspaar zal één foto hebben in de hele reportage die de lievelingsfoto is. Veel bruidsfotografen bieden dan ook aan een bruidspaar aan dat er één foto op een canvas kan worden afgedrukt. Die ene foto krijgt dan na de bruiloft een prominente plek in het huis. De foto op canvas kan worden afgedrukt door de fotograaf, maar vaak wordt de keuze bij het bruidspaar neergelegd.

Met een fotoreportage op canvas geeft de fotograaf het bruidspaar alle gelegenheid om zelf een foto te kiezen en te laten afdrukken bij een fotoservice naar keuze. De fotograaf verdient er dan wellicht een stuk minder op, maar die kosten haalt hij er wel weer uit doordat de USB-stick met trouwfoto’s tegen een behoorlijke prijs wordt geleverd.

3. Wat doe je met je trouwfoto’s?

Heb je kant en klaar afgedrukte trouwfoto’s, dan doe je er goed aan om deze te bewaren op een plek waar er niet constant daglicht bij kan komen. Het zal namelijk gebeuren dat de foto’s op een gegeven moment gaan verkleuren onder invloed van UV-straling van buitenaf. Bewaar je trouwfoto’s dan ook in een speciaal daarvoor gemaakte doos. Je kan de mooiste foto’s laten afdrukken in een klein fotoalbum op zakformaat wat je altijd bij je kan houden in je tas. Zo heb je gelijk iets moois om te laten zien aan vrienden of familie die er niet bij waren op de grote dag.

Het is ook een leuk idee om de foto’s voor een deel af te drukken en de vergrotingen in een mooie collagelijst op te hangen in je huis. Zo heb je een mooie kunstige blijvende herinnering aan jullie trouwdag. De USB-stick kan je het beste een keer kopiëren. Je kan dit doen naar je computer of naar een ander opslagmedium. Zo voorkom je dat door een ongelukje al je trouwfoto’s verloren gaan.