De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Trouwalbum

Een paar weken na de bruiloft is daar doorgaans het moment waarop de bruidsfotograaf jullie het resultaat van zijn werkzaamheden komt aanbieden; jullie trouwalbum. Je hebt er vooraf voor gekozen om de trouwfoto’s afgedrukt of op een USB-stick te krijgen. De meeste mensen kiezen om financiële redenen voor een stick. Je betaalt dan in één keer een behoorlijk bedrag voor de rechten op de trouwfoto’s, maar je krijgt er dan ook heel wat voor terug. Je kan met die USB-stick en met de trouwfoto’s doen wat je wilt.

Zelf een trouwalbum maken

De vraag blijft natuurlijk als je de USB-stick met foto’s hebt; wat ga je ermee doen? Voor veel mensen staat het buiten kijf dat er een trouwfotoalbum wordt gemaakt. Was het in het verleden zo dat je in dat geval een mooi luxe gebonden leren album kocht waar je zelf op een vrij moment de foto’s in plakte; tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van een digitale fotoservice. Je kan namelijk een trouwfotoalbum laten maken bij een online winkel die jouw foto’s afdrukt in een kant-en-klaar album. Doordat de foto’s er niet los in zitten maar op pagina’s worden gedrukt is een dergelijk album een stuk steviger.

Sommige producenten van fotoalbums bieden jou de gelegenheid om een dergelijk album met een scrapbook-techniek te maken. Op die manier krijg je toch een mooi persoonlijk fotoalbum. Je kan bij de meeste producenten ook kiezen voor een album met een luxe lederen kaft in plaats van een glossy kartonnen kaft. Het voordeel van deze manier van een fotoalbum maken is toch wel dat er voor ieder budget een geschikt album is.

Een trouwalbum laten maken door de fotograaf

Voor het maken van een fotoalbum zal je even wat tijd moeten nemen. Veel mensen gunnen zichzelf die tijd simpelweg niet. Ze laten het fotoalbum liever maken door de bruidsfotograaf. Deze zal dan eerst met jullie overleggen welke foto’s hij mag gebruiken voor het fotoalbum waarna hij aan het werk gaat. De fotograaf zal in dit geval bij een fotoservice voor professionals een fotoalbum samenstellen voor jullie. Hij of zij zal aan jullie de kosten van de fotoservice doorberekenen en eveneens berekent hij of zij het loon op basis van een uurloon aan jullie door.

Het spreekt voor zich dat het fotoalbum door de fotograaf een stuk duurder is dan het fotoalbum wat jullie zelf maken. Dat blijft echter een heel persoonlijke keuze die je maakt. Feit is dat het fotoalbum van de fotograaf altijd net wat mooier is dan een album wat je zelf samenstelt. De fotograaf beschikt namelijk over meer tools om de foto’s te verwerken. Bovendien heeft de fotograaf meer mogelijkheden om de foto’s eerst nog wat extra te bewerken voordat hij ze in een album plaatst waardoor het resultaat professioneler zal ogen. Ook hier betaal je extra voor, maar wanneer je bedenkt dat je een trouwalbum voor altijd zal willen bewaren kan het geen kwaad om er wat extra geld aan uit te geven.