De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Tarieven

Jullie huwelijk is een prachtige dag, maar het is ook een dag waarop je met behoorlijk hoge kosten wordt geconfronteerd. Je moet er dan ook goed op bedacht zijn dat je niet jullie trouwfoto’s tot het slotstuk van de begroting maakt. Het is goed om te weten hoeveel je kwijt bent voor je trouwfoto’s en wat voor soorten foto’s je kan laten maken. We hebben voor je op een rijtje gezet wat je kan boeken en welk tarief daar ongeveer bij hoort.

De loveshoot

De loveshoot kan een onderdeel zijn van jullie trouwfoto’s maar het kan ook een op zich staand onderdeel zijn. Wanneer je dit gedeelte apart boekt scheelt het je weer op de dag dat de trouwfotograaf komt. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de traditionele fotoreportage in trouwkleding te vervangen door een loveshoot in vrijetijdskleding.

Een loveshoot zal afhankelijk van jullie wensen tot 2 uur duren. Hierbij worden op een locatie naar keuze 15 tot 25 foto’s van jullie gemaakt waarbij je er naderhand 15 digitaal krijgt toegestuurd. Je kan er gelijk voor kiezen om een uitvergroting mee te bestellen. Ook kan je de foto’s van de loveshoot op jullie huwelijkskaart laten zetten. Je betaalt voor zo’n loveshoot inclusief nabewerking en afdrukken tussen 200 en 275 euro. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van de uitgebreidheid van het pakket wat je afneemt.

Photobooth tarieven

Helemaal van deze tijd is de photobooth. Dit is een soort combinatie van het klassieke fotohokje wat je voorheen op het station aantrof en de instantcamera. Het is een toestel wat jou en je familie en vrienden op een wel heel originele manier vastlegt. Er wordt gebruik gemaakt van een doos met attributen die je zelf kan meenemen of die de verhuurder meelevert met zijn apparatuur. Je kan voor het gebruik van een photobooth de verhuurder inschakelen om de apparatuur te installeren.

Afhankelijk van het aantal kilometers wat moet worden gereden ben je dan tussen de 290 en 350 euro kwijt. Kies je ervoor om zelf de apparatuur te installeren, dan ben je aanmerkelijk minder kwijt. In dat geval heb je tussen 195 en 275 euro een fotohokje staan bij jullie trouwerij. Het zal de diensten van de fotograaf niet kunnen vervangen maar wel voor heel leuke spontane foto’s van jullie gasten zorgen.

Bruidsfotograaf uurtarief

Een bruidsfotograaf kan je voor een paar uur tot een hele dag met avond inhuren. Huur je één trouwfotograaf in die jullie hele dag en avond vastlegt? In dat geval zal je voor de fotoreportage alleen al tussen de 1800 en 1950 euro kwijt zijn. Natuurlijk maak je wel afspraken met de fotograaf wat er allemaal wordt vastgelegd. De prijs die we zojuist noemden is inclusief een kennismakingsgesprek. Ook zit bij deze prijs inbegrepen dat alle trouwfoto’s op een USB-stick worden geleverd en dat je een aantal uitvergrotingen of afdrukken kunt bestellen. De volledige nabewerking zit bij de prijs inbegrepen. Houd er rekening mee dat de fotograaf toch wel een of meerdere dagen bezig zal zijn met het na-bewerken van jullie trouwfoto’s. Voor het nabestellen van een foto op een canvas zal je met de meeste bruidsfotografen extra afspraken moeten maken.

Het is echter niet helemaal verstandig om alleen te kijken naar het uurtarief van een trouwfotograaf. Dit komt omdat je altijd wel een minimum aan uren moet afnemen (vaak 4 of 6 uur). Daarnaast kan het zijn dat een fotograaf met een lager uurtarief geen all-in prijs hanteert. Dit betekent dat hij of zij in eerste instantie goedkoop lijkt maar je toch duurder uit bent dan de fotograaf met een hoger uurtarief. Daarom kun je het beste kijken naar het totale bedrag incl. BTW wat je moet betalen en wat je er voor gaat krijgen. Dit kun je dan vergelijken met andere trouwfotografen.

Videograaf uurtarief

Een videograaf is iemand die jullie hele trouwdag van begin tot einde vastlegt op film. Een videograaf kun je apart inhuren, naast een fotograaf, maar veel fotografen bieden jou de service van een videograaf die met hun meeloopt om de hele dag te filmen. Wanneer je voorbereidingen voor je huwelijk aan het treffen bent is het dan ook goed om te kijken naar het uurtarief van zo’n videograaf.

Dit tarief kan schommelen tussen de 40 en de 120 euro per uur voor een gemiddelde videograaf. Een duurdere videograaf kan zo 150 tot 200 euro per uur vragen, maar dan kun je wel rekenen op een betere service zoals langer filmen, langere video (eindproduct), uitgebreide en professionele editing van de beelden, binnen 1 of 2 dagen een korte videoclip die je op social media alvast kan delen, eventuele dronebeelden zijn mogelijk en dergelijke meer.