De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Surinaamse bruidsfotograaf kosten

Wie bij een Surinaams huwelijk komt zal een heleboel gelijkenissen opmerken met het Hindoeïsme. Dat is niet zo heel verwonderlijk als je bedenkt dat de meeste Surinamers die in ons land wonen Hindoestaans van afkomst zijn. Een hindoestaanse bruiloft is er één die uit meerdere etappes bestaat. Het is tevens een huwelijk waar je als fotograaf behoorlijk je handen vol aan zal hebben. We keken voor je naar de kosten van en fotograaf bij een Surinaamse bruiloft.

Een feest van drie dagen

Een traditioneel Hindoestaans huwelijk duurt drie dagen. Tijdens deze drie dagen vinden er allerlei evenementen plaats. Er wordt vooral veel geofferd door het bruidspaar. Het vereren van de goden en de voorouders neemt namelijk een prominente plek in bij deze gemeenschap. Daarnaast worden er rituelen uitgevoerd door zowel man als vrouw. Tijdens deze rituelen op de eerste dag van het huwelijk is er een korte fotoshoot door de fotograaf. Aangezien de verloving soms wel een jaar voor het huwelijk plaatsvindt worden hier doorgaans geen foto’s door de fotograaf bij gemaakt. De fotograaf zal dan ook uiteindelijk een totaalprijs maken voor het hele huwelijk.

De eerste dag

Op de eerste dag wordt er aarde opgegraven door bruid en bruidegom, die op de trouwdag zelf in de vuurpot komt. Dit is een kort moment voor de fotograaf; hij zal er hooguit een uur bij aanwezig zijn. Aangezien het op twee locaties tegelijk gebeurt is er echter wel een tweede fotograaf bij nodig.

De tweede dag

De bhattwan is de traditionele tweede dag van het huwelijk; het is de dag voor de voltrekking zelf. Het is een dag waarop geofferd wordt. Het gaat bij dit gedeelte over wederzijdse verplichtingen van man en vrouw. De vrouwen poffen rijst die op de derde dag gebruikt zal worden.

De derde dag

Op de derde dag is de voltrekking van het huwelijk. Dit vindt voor het grootste gedeelte plaats onder een huwelijksbaldakijn. Opnieuw worden er rituelen uitgevoerd, waarna het bruidspaar officieel getrouwd is. Met de gepofte rijst wordt het bruidspaar bestrooid voor voorspoed tijdens hun huwelijk.

Het westerse huwelijk

Is men niet Hindoestaans van achtergrond, dan heeft het huwelijk een ander uiterlijk. Het duurt dan één dag, en het verloop heeft veel weg van een Nederlandse bruiloft. Wel is het zo dat het eten en drinken tijdens deze dag een veel prominentere plek inneemt dan Nederlanders gewend zijn. De bruidstaart is een bouwwerk waar uren werk aan zijn besteed. Het is de bedoeling dat alle gasten mee eten bij het diner en bij het feest.

Dat mag wat kosten

De kosten van een Surinaams huwelijk lopen flink op. Is het bruidspaar hindoestaans, dan zit er meer werk in een fotografie dan bij een niet hindoestaans bruidspaar.

Wat voor huwelijk is het? Wat houdt het in? Prijs
Traditioneel hindoestaans huwelijk Tot 20 uur fotografie in 3 dagen

Twee fotografen

Foto album

Pre weddingshoot

After weddingshoot

Vanaf 2950 euro
Niet Hindoestaans Surinaams huwelijk Tot 8 uur fotografie

Foto album

Pre wedding shoot

Vanaf 1650 euro