De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Marokkaanse bruidsfotograaf kosten

Ieder land heeft zo zijn eigen speciale gewoonten rondom een trouwerij. In Nederland duurt een trouwerij doorgaans één dag, maar in Marokko duurt een trouwerij drie dagen. Wie een bruidsfotograaf wil inhuren om de hele trouwerij vast te leggen zal in dat geval voor meerdere dagen een trouwfotograaf moeten inhuren. Dit is iets om rekening mee te houden, net zoals de speciale rituelen die bij een dergelijke trouwerij horen.

Een avond in zwart en wit

De hennadag is een heel speciale dag voor het bruidspaar. Het is een dag waarop de bruid en bruidegom worden mooi gemaakt met henna. Dit is een middel wat kwade geesten buiten houdt waardoor de bruid met een gerust hart het huwelijk in kan gaan. De hennadag wordt doorgaans niet gefotografeerd aangezien de bruid dan naar een hammam gaat. De henna avond wordt echter wel gefotografeerd. Dit is een avond waarbij een klein gezelschap aanwezig is. De man en vrouw krijgen ieder een mooie henna decoratie op hun handen aangebracht. Bij de mannen wordt er henna rond de pink aangebracht, maar bij de vrouw wordt de henna over de hele hand aangebracht. Dit is een moment waarop de trouwfotograaf aanwezig is en foto’s maakt.

Een huwelijk in meerdere scenes

Het huwelijk zelf, de volgende dag,  wordt opgedeeld in meerdere delen. Bij ieder deel van het huwelijk  draagt de bruid een andere jurk. Het is dan ook zaak dat de fotograaf ieder deel in beeld brengt. Na deze huwelijksdag volgt de traditionele voltrekking van het huwelijk waarbij de vader van de bruid een speciale rol speelt. Na de voltrekking van het huwelijk volgt een feestelijke avond. Ook bij deze momenten is de fotograaf aanwezig. Een professionele Marokkaanse bruidsfotograaf weet wat de belangrijke momenten zijn die dag, en kan de best foto’s maken. Op de laatste dag verlaat de bruid officieel haar ouderlijk huis. Dit is een  moment waarbij de fotograaf nog aanwezig kan zijn, maar dit hoeft niet.

Een fotograaf mag wat kosten

Als je ziet dat de fotograaf behoorlijk vaak aanwezig moet zijn bij de Marokkaanse trouwerij is het niet onlogisch dat er behoorlijk wat aan wordt uitgegeven. We keken voor je naar de kosten die een dergelijke fotograaf berekent.

Welke fotograaf diensten neem je af Hoe is de prijs berekend Wat is de prijs voor de dienstverlening
Een bruidsfotograaf die voor 3 dagen wordt ingehuurd 3 dagen van ieder 750 euro Totaal minimaal 2250 euro
Een bruidsfotograaf die voor 1 dag wordt ingehuurd op een locatie als extra fotograaf 1 dag van 750 euro Totaal minimaal 750 euro

  • Een fotograaf uit Nederland.

    Nederland kent meerdere professionele Marokkaanse bruidsfotografen. Deze zullen niet in elke stad zitten, waardoor er reiskosten moeten worden gemaakt naar de trouwerij. Ligt de woonplaats van de fotograaf ver van die van het bruidspaar af, dan zullen er kilometerkosten worden berekend, of het bruidspaar moet een hotelovernachting boeken.

  • Een fotograaf uit Marokko.

    In sommige families kiest men ervoor om de fotograaf te laten invliegen uit Marokko. Je bent dan aanzienlijk meer kwijt aangezien er onder andere een vliegticket moet worden betaald.