De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Loveshoot

Tegenwoordig kiezen steeds meer bruidsparen voor een loveshoot bij hun huwelijk in plaats van de traditionele bruidsfoto’s. Als jullie voorkeur ook uitgaat naar een loveshoot is het goed om de onderstaande tips ter harte te nemen.

Neem de foto’s op een unieke plek

Wordt er een loveshoot gemaakt; ga dan naar een plek die voor jullie heel belangrijk is. Ga bijvoorbeeld naar de plek waar de bruidegom de bruid ten huwelijk vroeg, of naar de plek waar ze het liefste samen gaan wandelen. Zorg ervoor dat je gaat op een moment waarop het op die plek rustig is. Je wilt niet naderhand allemaal omstanders weg hoeven te knippen uit de foto’s van de loveshoot. Zorg er ook voor dat het tenminste droog weer is. Een bewolkte dag is beter voor de belichting; een zonovergoten dag zal al snel voor overbelichting zorgen. Het weer heb je doorgaans niet in de hand op een bepaalde plek in de open lucht, maar je kan wel een beetje de juiste omstandigheden verzorgen.

De visagie

Doorgaans zal de bruid voor een loveshoot worden opgemaakt door een visagist. Schakel eventueel als de bruid hiervoor nog niemand heeft een bevriende visagist en/of kapper in, en regel samen een team dat voor een mooi gestileerde fotoshoot kan zorgen. Zorg ervoor dat de visagist in de buurt blijft; het zal altijd zijn dat er tijdens de loveshoot make-up of haar moet worden bijgewerkt.

De kledingkeuze

Wordt de loveshoot genomen terwijl het bruidspaar niet in trouwkleding is, dan is het handig om de kleding op elkaar af te stemmen. Voorkom dat er aandacht trekkende aspecten zoals een groot merk op de kleding zichtbaar is. Het gaat om de emotie van het paar; niet om wat men aanheeft. Laat het bruidspaar de kleding afstemmen op de locatie waar de loveshoot wordt genomen. In een industriële omgeving draag je wat anders dan in een tropische bloementuin.

Kies een goede positie

Speel tijdens de loveshoot met meerdere posities. Je kunt natuurlijk de foto’s van voren laten nemen, maar kan dit ook van bovenaf of de zijkant. Pas op met foto’s die je van onderaf neemt. Dit zou snel kunnen uitmonden in een bruid of bruidegom die met een dubbele onderkin op de foto wordt gezet doordat de trouwfotograaf in een verkeerde positie staat of zit.

Laat het bruidspaar iets meenemen

Bij een loveshoot is het altijd een goed idee als er wat wordt meegenomen voor op de foto. Zo kan een fiets heel mooi zijn wanneer de man rijdt en de vrouw achterop zit. Hebben jullie bijvoorbeeld een heel geliefd huisdier zoals een hond of een paard, dan kunnen deze dieren eventueel ook op de foto. Het zal zorgen voor een meer ongedwongen sfeer tijdens de loveshoot. Neem bijvoorbeeld ook een picknickmand met wat eetbaars mee. Niet alleen voorkomt het dat je loom wordt van een fotosessie; het zorgt ook wederom voor mooie beelden.