De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten bruidsfotograaf

Je trouwdag is een memorabel moment. Veel mensen zullen een bruidsfotograaf inhuren om deze dag zo mooi mogelijk vast te leggen. Je komt al snel tot de conclusie dat je trouwdag naast een mooi moment ook een kostbaar moment is. Het is dan ook goed om je in te lezen in de kosten van een trouwfotograaf (maar ook die van een videograaf) voordat je deze inhuurt. Je zou immers niet willen dat de fotograaf de sluitpost op jullie begroting wordt.

De juiste fotograaf selecteren

Fotografen zijn er genoeg; het zal dan ook niet moeilijk zijn om een goede fotograaf te vinden. Het is echter wel moeilijk om de trouwfotograaf te vinden die bereid is om jullie trouwdag op jullie manier vast te leggen. De kosten moeten voor jou niet leidend zijn bij je keuze. We hebben voor jou gekeken waar je dan wel op let.

  • De ervaring van een bruidsfotograaf. Huur je een fotograaf in die nu en dan wel eens een bruiloft fotografeert of huur je iemand in die zowat elke dag van de week op een bruiloft aan het fotograferen is. Het maakt nogal een verschil in het resultaat van de foto’s.
  • De werkwijze van de bruidsfotograaf. Je wilt iemand hebben die jullie trouwdag vastlegt op een manier die voor jullie ontspannend is. Je wilt niemand inhuren die de hele dag met een knippend fototoestel voor jullie neus rondspringt. Informeer dus naar de werkwijze van de fotograaf voordat je deze inhuurt.

Wat is de prijs van een trouwfotograaf?

We hebben voor je rondgevraagd bij een aantal fotografen wat zij berekenen voor bruidsfotografie. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Om welke dienst/welk product gaat het? Specificaties Gemiddelde prijs
Een halve dag bruidsfotografie 4-6 uur fotograferen van jullie voorbereidingen, gemeentehuis en/of kerk en trouwfoto’s op locatie. 1375 euro
Een hele dag bruidsfotografie 10-12 uur fotograferen van de voorbereidingen, gemeentehuis en/of kerk, trouwfoto’s op locatie, receptie, diner en feest. 2000 euro
Foto’s verwerken en trouwalbum maken Verwerken van de foto’s en afleveren op USB stick. Trouwalbum maken. vanaf 200 euro

Hoe is de prijs bepaald?

Hoeveel je betaalt hangt van een aantal factoren af.

  • Hoe lang huur je de fotograaf in? Een fotograaf kan je voor een halve dag of voor een hele dag inhuren. Hoeveel meer uur je gebruik maakt van de diensten, hoeveel meer je ervoor zal moeten neertellen.
  • Welke extra kosten moet de fotograaf maken? Een fotograaf die bij jullie uit de eigen omgeving komt hoeft waarschijnlijk niet ver te rijden naar de trouwlocatie(s) toe. Jullie zullen de kilometers die de fotograaf maakt apart moeten betalen. Denk hier aan wanneer je een fotograaf inhuurt. Daarbij kom je voor meerkosten te staan wanneer er voor een fotolocatie entree moet worden betaald. Ook dit kan je het beste vooraf regelen en betalen. In alle andere gevallen vind je ook dit onderaan de factuur bij het bedrag opgeteld.
  • Hoe worden de foto’s afgeleverd? Foto’s op een USB-stick zijn het goedkoopste en gemakkelijkste. Kies je echter voor een (digitaal) trouwalbum met één of meer canvassen dan ben je gelijk aanmerkelijk meer kwijt.

Hoeveel kost een videograaf?

We gingen bij dit prijsvoorbeeld uit van een videograaf die je apart voor de dag inhuurt, los van de kosten van de fotograaf. We kwamen voor jou tot de volgende bevindingen.

Welk aspect zit inbegrepen? Specificatie bij standaard videograaf Specificatie bij extra lang videograaf
Uren filmen 9 tot 13 uur 14 tot 19 uur
Lengte van de trouwfilm zelf 90 tot 110 minuten 100 tot 125 minuten
Lengte van de videoclip 5 tot 8 minuten 5 tot 8 minuten
Materiaal op USB stick Ruwe beelden, trouwfilm en videoclip Ruwe beelden, trouwfilm en videoclip
Aantal uren filmen minimaal

Maximaal

9

13

14

18

Aanpassing van de filmuren 90 euro per uur 120 euro per uur
Kennismakingsgesprek Inbegrepen Inbegrepen
Montagetijd 23 tot 35 uur 35 tot 40 uur
Hermontage Inbegrepen Inbegrepen
Proefmontage termijn Binnen 4 weken Binnen 4 weken
Reiskosten Niet inbegrepen Niet inbegrepen
Prijs 1495 euro 1995 euro