De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Iraanse bruidsfotograaf kosten

In Nederland kennen we niet anders dan de bruiloft die uit één dag bestaat. In de Iraanse cultuur ligt dit behoorlijk anders. Daar kent men de trouwerij die uit meerdere delen bestaat. Bij een dergelijke trouwerij spelen zaken als het aankondigen van het huwelijk een heel belangrijke rol. Nu zal het niet zo zijn dat er bij ieder gedeelte van de trouwerij een fotograaf aanwezig zal zijn, maar we keken voor je naar de gedeeltes waarbij dit wel zo is.

De Baleh Boroon

Deze ceremonie valt nog niet te vergelijken met een verloving. Er wordt aangegeven dat man en vrouw zullen trouwen. Het is een moment waarbij er al een akkoord is van de families. Het feest zal klein zijn van omvang; alleen de belangrijkste familieleden zijn aanwezig. Er worden cadeaus aan de bruid gegeven door de ouders van de bruidegom. Doorgaans wordt er een ring gegeven. Bij dit gedeelte zal een fotograaf aanwezig zijn.

De Namzadi

Dit is de verloving. Deze zal in het huis van de bruid plaatsvinden. De datum van het huwelijk wordt bepaald voor het huwelijk. Dat houdt nog niet in dat er gelijk getrouwd wordt; gezien de kosten en voorbereidingen kan het nog een aantal maanden tot jaren duren voor het echt zover is. Er worden verlovingsringen omgedaan. Dit moment wordt gevolgd door de Shirini Khoroon waarbij men zoetigheden eet. Dit staat synoniem voor de voorspoed van het bruidspaar. Het spreekt voor zich dat ook hier een fotograaf bij aanwezig is.

De henna avond

De avond voor het huwelijk is daar het moment van de Hana Baroon. De laatste voorbereidingen worden getroffen en er worden cadeaus gegeven aan de bruid. Traditionele bruiden krijgen nog henna; moderne Iraanse bruiden doorgaans niet meer. Als deze avond plaatsvindt wordt er doorgaans een fotograaf ingehuurd.

De trouwdag; Sofreh Aghd

De trouwdag zelf is een feest wat aan een lange tafel plaatsvindt. Er vinden vele tradities plaats die wisselen al naar gelang de achtergrond van het bruidspaar. Het spreekt voor zich dat er ook bij dit deel een fotograaf aanwezig is. Het gaat op deze dag, net zoals bij de andere dagen, om een aantal uur dat de fotograaf erbij is.

De derde dag; het feest

Op de derde dag is er een kleinschalig feest voor de familie. Doorgaans wordt dit feest thuis gevierd maar in een enkel geval wordt er een klein zaaltje gehuurd. De bruidstaart is heel belangrijk hierbij; het mes waarmee de taart wordt aangesneden moet door de bruidegom worden terugverdiend. Dit is een gebeuren wat tot fotogenieke beelden leidt.

De kosten van dit feest

We keken naar de kosten van een fotografie van een Iraans huwelijk. We kwamen tot een aantal bevindingen.

Welk pakket diensten neem je af? Hoeveel uur fotografie? Hoeveel foto’s? Prijs van het pakket
Een eenvoudig pakket 6 uur 180 stuks op USB stick Vanaf 1245 euro
Een gemiddeld pakket 9 uur 270 stuks op USB stick Vanaf 1545 euro
Een luxe pakket 12 uur 360 stuks op USB stick Vanaf 1745 euro