De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Aandachtspunten tijdens huwelijksceremonie

Ieder huwelijk zal uiteindelijk draaien om het moment van de huwelijksceremonie. Wanneer jij bent gevraagd om hier foto’s van te maken is het goed om te weten wat je precies hoort vast te leggen. We hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet.

1. Ga naar de generale repetitie

Nagenoeg ieder bruidspaar heeft een generale repetitie voordat het moment van de huwelijksceremonie daar is. Dat moment zal een paar dagen voor de trouwdag plaatsvinden. Voor jou is het goed om daar bij te zijn. Je kan dan alvast kijken naar de gang van zaken bij de huwelijksceremonie en daarnaast kan je zien wat voor jou de beste positie is om de hele ceremonie straks vast te leggen. Je kan ook alvast kijken wat het script is voor de ceremonie. Weet wanneer de bruidegom en bruid iets zeggen. Weet ook wanneer degene die de huwelijksceremonie leidt zal spreken. Zorg ervoor dat ook dit op de trouwdag goed wordt vastgelegd.

2. Bepaal je positie

Heb je vooraf je positie bepaald tijdens de huwelijksceremonie, geef dit dan door aan de ceremoniemeester. Deze zal er dan voor zorgen dat jouw materialen goed kunnen liggen en dat ze niet zullen worden vertrapt op een onbewaakt moment. Neem een positie waarbij je op meerdere hoogtes kan staan. Plaats bijvoorbeeld een klein opstapje om het bruidspaar terwijl het zit of knielt vanuit een hoge positie te kunnen fotograferen. Op die manier creëer je een extra dimensie in de foto’s die je maakt. Zorg er ook voor dat je foto’s van onderaf kan maken door een beetje door je knieën te gaan. Op die manier kunnen emoties bij het bruidspaar goed worden vastgelegd.

3. Let op wat er in de zaal gebeurt

Tijdens de ceremonie zullen ook in de zaal emoties zijn. Probeer familieleden en vrienden of vriendinnen te fotograferen tijdens een gedeelte van de huwelijksceremonie. Een lieflijke blik of de bekende ‘traan’ (denk aan Maxima tijdens haar huwelijk) zullen van grote waarde zijn voor het bruidspaar naderhand. Ga echter niet helemaal op in wat er in de zaal gebeurt; het draait om het bruidspaar zelf.

4. De ringdrager

Tijdens de huwelijksceremonie zal de ringdrager een speciale functie vervullen. Vaak kiest het bruidspaar voor een bruidsjongen of bruidsmeisje, maar een goede vriend of vriendin kan deze eretaak ook met verve vervullen. Fotografeer de ringdrager en de ringen die op het kussentje klaarliggen om omgedaan te worden. Zorg ervoor dat alle details waar het bruidspaar veel aandacht aan heeft besteed goed in beeld gebracht worden.

5. De kus

Een van de mooiste momenten van de ceremonie is de kus. Dit is iets wat je met gevoel moet vastleggen. Sta niet in de weg met je camera, maar neem een goede positie in. Kijk tijdens de generale repetitie of je dan het beste hoger, lager, of op gelijke hoogte met het bruidspaar moet staan. Dit moment kan je niet meer overdoen.