De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Hindoestaanse bruidsfotograaf kosten

Een Hindoestaans huwelijk is een heel speciale ceremonie. Wie hier een fotograaf voor wil inhuren moet er rekening mee houden dat er behoorlijk wat kosten bij komen. We keken naar de diverse delen van een Hindoestaans huwelijk en de kosten die erbij komen kijken.

De Barchekki; verloven

De verloving is een aankondiging van het huwelijk en de dag waarop dit plaats zal vinden. Dit gebeurt meestal in het huis van de man. Ritueel wordt er een cadeau gegeven door de vader van de aanstaande bruid aan de aanstaande bruidegom. Daarna is de Tilak; het stel gaat in ondertrouw. Hierna volgt een offerdienst; deze komt meermalen voor tijdens een Hindoestaans huwelijk aangezien offeren deel uitmaakt van de traditie. Op het voorhoofd van de bruidegom wordt een ronde vlek aangebracht. Hij wordt als kroonprins erkend. Dat is nodig omdat de bruidegom na het huwelijk koning wordt. Het spreekt voor zich dat deze beelden officieel worden vastgelegd.

De Matkorwa; een vuurpot maken

Twee dagen voor het huwelijk is er de Matkorwa. Zowel bruid als bruidegom graven wat aarde op bij hun huis. Die aarde gaat men later gebruiken voor een vuurpot voor het huwelijk. Bij dit gedeelte is doorgaans een fotograaf aanwezig, al zal het maar heel kort zijn.

De offerdienst voor het huwelijk

Op de dag voor het huwelijk is het tijd voor de Bhattwan. Het draait hierbij met name over de verplichtingen van man en vrouw naar elkaar toe. De vrouwelijke familieleden poffen rijst, die als offer gebruikt wordt bij het huwelijk zelf.

De trouwdag zelf

De trouwdag zelf is het moment waar de meeste uren werk voor de fotograaf in zitten. Er wordt gebruik gemaakt van een huwelijksbaldakijn waar eerst de bruid en vervolgens ook de bruidegom onder zitten. Er voltrekken zich enkele rituelen waarna de ouders ook onder het baldakijn komen. Hierna is het tijd voor de Hangadin; een speciaal moment voor de vader van de bruid. Hierna is het tijd voor de offerdienst. Het huwelijk wordt na het afleggen van een eed bekend gemaakt. Hierna zet het bruidspaar zeven stappen. Dit heet de Sathpadi. Het bruidspaar stapt in de richting van de poolster. Bruid en bruidegom raken elkaar aan in de hartstreek. Aan het einde van de hele ceremonie mogen de gasten geroosterde rijst en bloemen over het bruidspaar strooien. Het spreekt voor zich dat de fotograaf hierbij aanwezig is; aangezien er vanuit meerdere hoeken tegelijk moet worden gewerkt is er doorgaans een tweede fotograaf bij.

Hoeveel kost de fotograaf?

Een huwelijk wat uit zoveel delen bestaat brengt flink wat kosten met zich mee; we keken naar de kosten van de fotograaf.

Welk pakket diensten neem je af Wat zijn de diensten Prijs van de fotograaf
Huwelijksfotografie compleet pakket 3 dagen fotograferen, tot 20 uur

Twee fotografen die als team werken

Bruidsalbum met 70 pagina’s

Trouwreportage voor het huwelijk

Trouwreportage na het huwelijk

2845 euro
Meeruren Extra werk wat niet benoemd was, per uur 100 euro