De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Aandachtspunten foto’s maken

Het zelf maken van een trouwreportage is een kunst, en niet iedereen verstaat die. Wil je toch tips voor het laten maken van trouwfoto’s door bijvoorbeeld een familielid of een goede vriend, dan hebben we een paar aandachtspunten voor je verzameld.

  • Breng genoeg apparatuur mee. Zorg ervoor dat je genoeg apparatuur bij je hebt voor de fotoreportage. Breng twee fotocamera’s mee wanneer je op pad gaat. Wij spreken dan van body’s. Mocht één van je twee body’s sneuvelen, dan heb je altijd nog de tweede als back-up bij je.
  • Breng genoeg lenzen mee. De verschillende typen foto’s vergen ieder een eigen lens. Voor het maken van een overzichtsfoto kies je voor een telelens. Je kan daarmee van een afstand gasten en het bruidspaar vastleggen. Met je macrolens kan je van dichtbij de details zoals de trouwring, de emoties van het bruidspaar en andere subtiele zaken vastleggen. Zorg er eventueel voor dat iedere body een eigen lens heeft zodat je niet steeds hoeft te wisselen.
  • Werk zoveel mogelijk met bestaand licht. Natuurlijk heeft iedere professionele fotograaf externe flitsers bij zich, maar het beste is het om te werken met bestaand licht. Het voorkomt dat mensen met dichte of rode ogen op de trouwfoto’s komen te staan. Zorg er wel voor dat je lichtsterke objectieven op je body hebt zitten.
  • Zorg voor voldoende accu’s. Niets zo frustrerend als weinig kunnen fotograferen omdat je ziet dat je accu leeg raakt. Wanneer je bedenkt dat je voor nog geen drie tientjes een extra accu kunt kopen is het een goed idee om er meerdere van mee te nemen. Beter mee verlegen dan om verlegen op het moment suprême.
  • Neem een reflector of een doorzichtscherm mee. Is het licht te onaangenaam om bij te fotograferen, dan kan je het paar de nodige verlichting geven. Je kan harde zonnestralen breken met het doorzichtscherm. Je krijgt een romantisch effect.
  • Neem een kleed mee. Een extra kleed of een handdoek is om te voorkomen dat het bruidspaar tussen twee regenbuien door vieze kleding krijgt bij een fotoshoot. Zo geef je het bruidspaar de gemoedsrust dat ze niet onder de modder of grasvlekken hoeven rond te lopen.
  • Zorg voor een zo laag mogelijke ISO-waarde. Controleer door de dag heen wat de beste ISO-waarde is. De hele dag fotograferen met 1600 ISO is een vreselijke fout die voor een slechte reportage zal zorgen.
  • Regel wat te eten en te drinken voor door de dag heen. Je zal natuurlijk wel wat aangeboden krijgen, maar het is verstandig om voor jezelf wat mee te nemen. Zo kan je tijd besteden aan het maken van de foto’s in plaats van aan het regelen van wat te eten.
  • Informeer wat het bruidspaar nog graag op de foto wilt hebben. De trouwjurk, de trouwauto, het ondertekenen van de trouwakte, de bruidskinderen, een close-up van de ringen; het zijn standaard zaken die veel bruidsparen gefotografeerd willen hebben.