De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Fotohokje

De traditionele trouwfotograaf die al jouw gasten bij een huwelijk vastlegt krijgt steeds vaker het gezelschap van bijvoorbeeld een fotohokje. Was het in het verleden zo dat je voor een fotohokje op een station moest zijn waar een fun foto van je werd genomen; tegenwoordig zijn deze hokjes gewoon te huur voor feestjes en partijen.

Wat is een photobooth?

Een photobooth is een soort fotohokje waar accessoires bij staan waarmee je gasten op een leuke manier op de foto kunnen. Denk bijvoorbeeld aan snorren die je met een stokje voor je gezicht kan houden of voor originele teksten die je naast elkaars gezicht kan houden. Een photobooth is een hokje wat je huurt per dag bij een speciaal verhuurbedrijf.

Wat spreek je af met het verhuurbedrijf?

Een bedrijf wat fotohokjes verhuurt werkt op een bepaalde wijze. Zo zal je de keuze krijgen uit één of meerdere fotohokjes. Een hokje is doorgaans geen helemaal afgesloten ruimte maar een installatie die in een hoekje van de (trouw)locatie wordt opgesteld. Je spreekt af hoeveel hokjes je wil huren, en wie de accessoires levert. Heb je zelf een doos met leuke of toepasselijke attributen staan; dan kan je die meenemen en neerzetten. Heb jij die accessoires niet, dan kan het bedrijf wat het fotohokje verhuurt een doos met materialen neerzetten voor jou en je gasten.

Hoeveel prints bestel je?

Je kan een photobooth huren op twee manieren. Je kan het huren met de mogelijkheid om ter plekke prints te maken die de gasten mee kunnen nemen, maar je kan er ook voor kiezen om de foto’s alleen digitaal te laten toesturen. De variant met prints is het duurste. De foto’s worden dan op twee manieren verwerkt. Zowel met foto’s die afgedrukt zijn als met digitale bestanden, of alleen op digitaal bestand. De foto’s kunnen naar de gasten worden toegestuurd wanneer men een mailadres achterlaat. Op die manier krijgt iedereen een leuke herinnering thuisgestuurd.

Zelf installeren of laten installeren?

Een fotohokje kan je op twee manieren huren. De goedkoopste optie is die waarbij het fotohokje plug and play wordt meegeleverd. Je plaatst het hokje dan zelf in de feestlocatie en regelt zelf de instellingen. Je haalt het fotohokje op de dag van het feest of een avond vooraf op bij de verhuurder. Ben je niet handig met techniek, dan komt de verhuurder het fotohokje voor je plaatsen. Denk eraan dat er dan wel voorrijkosten en plaatsingskosten aan je worden berekend omdat de leverancier er dan meer werk aan heeft.

Is een photobooth duur?

Het klinkt als een kostbare grap, zo’n fotohokje. Niks is echter minder waar. Je huurt een dergelijk fotohokje al vanaf 195 euro voor een dag. Je kan ook afspreken dat je prints bij je photobooth krijgt; dan ben je vanaf 275 euro kwijt. We gingen er vanuit dat je zelf het fotohokje klaarzet. Huur je iemand hiervoor in, dan zal je aanmerkelijk meer kwijt zijn.