De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Aandachtspunten tijdens feestavond

Ieder bruidspaar zal een feestavond geven. Wanneer je bent uitgenodigd om tijdens de feestavond nog te fotograferen is het goed om een aantal punten in gedachten te houden.

1) De feestzaal vooraf

Net zoals iedere locatie van het trouwfeest bezoek je ook de feestzaal even voor iedereen binnen komt. Kijk hoe het bruidspaar het heeft geregeld voor de gasten. Zijn er statafels of is er sprake van een soort restaurant-setting? Het ligt er maar net aan wat de gewoontes zijn in een familie. Maak foto’s van de lege feestzaal voor iedereen binnenkomt. Fotografeer de versiering in de feestzaal en de plek waar het bruidspaar straks komt te zitten.

2) Vraag naar het script

Informeer bij de ceremoniemeester wat het script is voor de feestavond. Vraag goed naar de diverse onderdelen van het feest en naar de voortgang hierbij. Het zal zo zijn dat een aantal mensen iets willen doen in de vorm van een stukje of een lied. Weet vooraf wie dat gaan doen en wat de act ongeveer inhoudt. Dat is beter dan dat je wordt verrast door iets kolossaals wat opeens de zaal binnenkomt of door verklede mensen die plotseling voor je neus staan. Leg dit soort zaken vooraf vast.

3) De eerste dans

Op het moment dat de muziek begint te spelen is het tijd voor de eerste dans. Traditioneel opent het bruidspaar de dansvloer. Zij zullen eerst samen dansen en vervolgens met de wederzijdse (schoon)ouders. Fotografeer dit moment van de eerste dans goed. Fotografeer het bruidspaar terwijl het behoedzaam de dansvloer betreedt en de emoties op de gezichten van de omstanders. Fotografeer ook het dansen met de (schoon)ouders. Dit zijn allemaal kostbare momenten die het bruidspaar later graag terug wilt zien.

4) De DJ of band

Veel bruidsparen kiezen ervoor om een DJ of band te laten optreden tijdens hun huwelijk. Leg ook deze zaken goed vast. Fotografeer de DJ met zijn apparatuur in volle actie of de band tijdens de voorbereidingen en tijdens hun optreden. Maak gebruik van de verlichting die een DJ of band met zich heeft meegenomen. De lichtinval die je hierdoor krijgt geeft de sfeer van het feest goed weer.

5) Wie fotografeer je tijdens de dans?

Kinderen die nog tijdens het feest aanwezig zijn zullen helemaal kunnen opgaan in de muziek die wordt gespeeld. Ze zullen graag gaan dansen op de dansvloer, wat voor grappige taferelen kan zorgen. Zorg ervoor dat je deze spontaniteit vastlegt op het moment dat de kinderen op een dansvloer zichzelf zijn. Daarnaast fotografeer je wederom het bruidspaar, de familie en de meest naaste vrienden. Zorg ervoor dat je niet in de weg loopt op de dansvloer. Ook in dit geval kan een wat hogere positie voor mooie overzichtsfoto’s zorgen.

6) Afscheid

Weet wanneer het eind van het feest daar is. Informeer wat het bruidspaar voor het afscheid in gedachten heeft. Zijn er bruidssuikers of goodiebags; fotografeer die voor ze aan de gasten worden meegegeven. Zo heb je de hele trouwdag van begin tot eind vastgelegd.