De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Duitse bruidsfotograaf kosten

Duitsland mag dan ons buurland zijn; het is een land wat voor veel aangelegenheden aparte gewoontes heeft. Een van die gewoontes die anders verloopt dan bij ons is het huwelijk. Afhankelijk van de streek in Duitsland waar het bruidspaar vandaan komt zullen er andere gewoontes zijn. Dit zijn gewoontes waarbij een bepaalde manier van fotograferen hoort. De fotograaf moet immers weten wat de momenten zijn waarop de camera er aan te pas moet komen.

Speciaal geklede gasten

Is het in de Nederlandse traditie zo dat jij je zo moet kleden dat je minder mooi bent dan de bruid, bij een Duitse bruiloft ligt dat even behoorlijk anders. Zo mogen de gasten helemaal los gaan op hun outfit voor de dag. Het lijkt wel prinsjesdag als je de dames tegenkomt. Men hult zich in galakleding en dat wordt afgetoefd met een prachtige sierlijke hoed. Voor gasten die de hele dag bij het feest aanwezig zijn gaat dit helemaal op. De huwelijksvoltrekking lijkt op het traditionele moment behoorlijk op een Nederlandse bruiloft. Deze vindt op het gemeentehuis en/of in de kerk plaats. Het spreekt voor zich dat een fotograaf er een flinke klus aan heeft om alle gasten zo mooi mogelijk op de foto te zetten.

Een uitgebreid diner

Bij een Duits huwelijk wordt er niet bezuinigd op het diner, en dat is te merken. Er zal enorm veel eten en drinken zijn met een buffet erbij. Aan de schotels is de grootste zorg besteed, en ook die moeten dan ook worden gefotografeerd. Na het diner zal het feest plaatsvinden. Dit is een feest waarbij er geen koffie maar gelijk drank wordt geserveerd. De bruidstaart wacht tot middernacht. Aangezien iedereen dan al behoorlijk aangeschoten zal zijn wordt dit een uiterst vrolijk moment. Na het aansnijden van de taart worden de gasten – en soms ook de fotograaf – geacht om nog aanwezig te blijven. Een Duitse trouwerij eindigt zelden voor drie uur ’s nachts.

Hoeveel kost de fotograaf

Het spreekt voor zich dat een dergelijk huwelijk behoorlijk wat kosten met zich meebrengt. De fotograaf zal een lange dag moeten maken, en niet zelden wordt er een speciale Duitse Bruidsfotograaf ingehuurd.

Hoe uitgebreid wil je het hebben Hoeveel uur wordt er gefotografeerd Hoeveel foto’s wil je hebben Vanaf- Prijs van het pakket
Een basic pakket 6 uur 180 foto’s op USB stick Vanaf 1250 euro
Een medium pakket 9 uur 270 foto’s op USB stick Vanaf 1550 euro
Een luxueus pakket 12 uur 360 foto’s op USB stick Vanaf 1750 euro

Wat komt er nog bij?

We noemen de prijzen vanaf- prijzen. Dat komt door een aantal zaken.

  • Met of zonder overnachting. Wordt het heel erg laat, dan zal een fotograaf niet graag meer naar huis reizen na het feest. Niet zelden regelt het bruidspaar dan een overnachting voor de fotograaf.
  • Komt de fotograaf van ver, dan zal hij reiskosten in rekening brengen. Houd rekening met een tarief vanaf 35 eurocent per kilometer.