De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Do’s en Don’ts

Trouwen is het mooiste moment van je leven. Wanneer je de planning voor jullie trouwdag maakt komt er een hoop op jullie af. Het is dan ook goed om te weten waar je aan moet denken bij een trouwfotograaf. We hebben dit in de vorm van een lijstje do’s en dont’s gezet.

Do’s

  • Vergelijk voor je iemand inhuurt. Gaan jullie trouwen; ga dan niet zomaar in zee met de eerste de beste trouwfotograaf. Zoek iemand uit die jullie de beste prijs/kwaliteit verhouding kan bieden. Het is belangrijk dat je een fotograaf inhuurt die ervaring heeft op dit gebied. Dat hoeft niet altijd een jong persoon te zijn; vaak heeft een oudere fotograaf een schat aan ervaring. Daar betaal je wel wat extra voor, maar je krijgt er vaak goede trouwfoto’s voor terug. Meer over: trouwfotografen vergelijken.
  • Kies een fotograaf uit je eigen omgeving. Ga je een fotograaf inhuren; kies dan voor een fotograaf die een vestiging in jouw eigen omgeving heeft zitten. Deze trouwfotograaf zal jou minder kilometerkosten berekenen wanneer hij of zij naar jullie trouwlocatie komt rijden. Bovendien zal de fotograaf gemakkelijker een afspraak kunnen maken om kennis te maken met jullie voordat hij/zij aan het werk gaat. Een fotograaf die jullie en de locatie kent zal een veel beter resultaat kunnen leveren dan een fotograaf die jullie op jullie trouwdag zelf voor het eerst ziet.
  • Vraag naar een portfolio. Kies je een fotograaf via het internet; kijk dan eerst naar de portfolio van de fotograaf. Die zal als het goed is online staan waardoor je gelijk weet hoe het zit met de kwaliteit van het fotomateriaal. Komt de fotograaf aan huis; vraag dan of hij een portfolio wilt meebrengen. Iedere professionele fotograaf heeft een portfolio klaarliggen voor dit soort aangelegenheden. Hoe moeten trouwfoto’s eruit zien? Een handige checklist vind je hier.

Dont’s

  • Koopjes jagen. Je trouwdag is een dure aangelegenheid. Dat is dan ook de reden waarom veel mensen gaan koopjes jagen wanneer het aankomt op de bruidsfotograaf. Dit is een slecht idee. Je huurt dan waarschijnlijk een onervaren fotograaf in die met minder goed materiaal jullie trouwdag zal proberen vast te leggen. Jij eindigt met een trouwreportage die niet goed is en die je nooit meer over kan doen!
  • Alleen kijken voor een openlucht locatie voor jullie trouwfoto’s. Hoe mooi die dierentuin in jouw omgeving ook mag zijn; als het regent op jullie trouwdag hebben jullie bedorven trouwfoto’s. Zorg ervoor dat je naast een openlucht locatie ook een overdekte locatie achter de hand hebt. Een tropische plantenkas of tuin kan net zo mooi en romantisch zijn, en het is een stuk comfortabeler bij slecht weer.
  • Een verre oom vragen om de trouwfoto’s te maken. Haast nog erger dan koopjes jagen is het wanneer je een verre oom vraagt om de trouwfoto’s te maken omdat zijn vakantiekiekjes altijd zo leuk zijn. Die oom zal geen goede trouwreportage kunnen maken, waardoor jij met een reportage zit die nog het meeste weg heeft van een verzameling vakantiefoto’s. Wil jij je familie niet op het hart trappen; vraag ze dan om foto’s te maken tijdens het feest, wanneer de fotograaf naar huis is.