De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Aandachtspunten tijdens diner

Bij een bruiloft hoort een feestelijk diner. Het ene bruidspaar zal er een hoop werk aan besteden met een groot buffet of een diner met meerdere gangen. Bij een ander bruidspaar komt het neer op een eenvoudigere broodmaaltijd. Hoe je als bruidspaar het diner ook hebt georganiseerd; het is zaak dat je ook hier de juiste foto’s maakt of laat maken door een trouwfotograaf. We geven je ook hier wat tips.

1. Fotografeer eerst de zaal

Neem eerst een paar foto’s van de zaal waarin het diner wordt gehouden. Kijk alvast vooraf wat de tafelschikking is, zodat je weet vanuit welke hoeken je de foto’s kan maken. Weet waar het bruidspaar zit en waar de ceremoniemeester zit. De ceremoniemeester zal namelijk tijdens het diner de leiding op zich nemen en het geheel in goede banen leiden. Informeer ook naar eventuele speeches die gehouden zullen worden. Weet wie er iets gaat vertellen en wat er verder gaat gebeuren. Wordt er iets gepresenteerd tijdens een speech; houd daar dan rekening mee. Je wilt geen speciaal moment missen. Fotografeer ook de tafel met eventueel een menukaartje. Dit zou je graag willen terugzien in de reportage.

2. Fotografeer het bruidspaar eerst

Na afloop van de receptie zullen eerst de gasten gaan zitten waarna het bruidspaar binnenkomt. Het bruidspaar zal zich eerst wellicht even opfrissen en de bruid zal haar make-up bijwerken. Zorg ervoor dat je hier een paar foto’s van maakt. Betreed vervolgens de eetzaal en maak foto’s van de groepen gasten die aan tafel zijn aangeschoven. Dit zijn doorgaans alleen de familieleden en meest naaste vrienden. Je hoeft dus nu niet meer selectief te zijn in wie je wel of niet fotografeert.

3. Personen die je speciaal fotografeert

Het bruidspaar is natuurlijk waar het om draait, maar bij een diner is het ook leuk om een aantal gasten speciaal op de foto te zetten. Fotografeer bijvoorbeeld de naaste familieleden of goede vrienden. Zorg ervoor dat men ongedwongen op de foto gaat. Dring je niet op en neem foto’s van een afstand met een telelens. Niemand eet graag terwijl er een fotograaf voor zijn neus staat te klikken. Kinderen zijn eveneens leuk om te fotograferen tijdens het diner. Zij zullen maling hebben aan regels en hun eigen feestje proberen te bouwen. Dit is eveneens leuk om vast te leggen. Zorg ervoor dat de kinderen jou niet zien en stook ze niet op. Laat ze zichzelf zijn.

4. De gangen van het eten

Leg iedere gang die geserveerd wordt vast. Neem een foto in de keuken als dat mag van een bord met eten, of neem een foto aan een tafel op afstand. Fotografeer het moment waarop het eten wordt geserveerd. Maak niet teveel foto’s onder het eten. Etende mensen zijn doorgaans niet heel charmant om te zien; het zullen geen topfoto’s worden. Fotografeer eerder de interactie tussen de tafelgasten. Het dessert zal altijd het feestelijkste moment zijn. Leg dit goed vast; een taart waar ijsfonteinen in staan of een mooi opgemaakt grand dessert; het zijn beelden die je later graag terug wilt zien.