De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Chinese bruidsfotograaf kosten

Een traditioneel Chinees huwelijk is vaak een gearrangeerd huwelijk. Het is een feest waarbij de ouders van de bruidegom een bemiddelaar aan het werk zetten om een contact te leggen met de ouders van de bruid. Er wordt interesse gewekt voor een huwelijk met hun zoon. Uiteindelijk zal een offer op het familie altaar en een uitslag van een waarzegster bepalen of dit huwelijk zal slagen. Is het voor beide partijen duidelijk dat er een match is, dan is er sprake van een verloving. Het mag duidelijk zijn dat bij deze zaken nog geen fotograaf in zicht komt.

De onderhandelingen beginnen

In de tweede aanloop naar het huwelijk vinden er onderhandelingen plaats. Er wordt geld geschonken aan de bruidegom, de bruidsschat, en er worden kleine bruidstaartjes geschonken. De taartjes worden verdeeld door de ouders van de bruid. Het is daarmee de aankondiging van het huwelijk naar de buitenwereld toe. Het huwelijk wordt dus officieel twee keer aangekondigd. Bij dit gedeelte kunnen foto’s worden gemaakt van de bruidstaartjes maar dit is geen vaststaande gewoonte.

Voorbereidingen voor het huwelijk zelf

Na een verloving van een jaar is daar het moment van het huwelijk. Dit is het moment waarop de fotograaf in beeld komt. Hij zal op twee locaties tegelijk moeten fotograferen en het gebeurt dan ook vaak dat er met twee fotografen tegelijk wordt gewerkt. Het eerste deel is bij de bruid. Het is een ceremonie met de beste vriendinnen. De vrouwen zingen klaagliederen; er wordt getreurd over het feit dat de bruid uit haar familie vertrekt. Ook wordt er geklaagd over de bemiddelaar en de eigen familie. Het tweede deel is bij de bruidegom.

Het bouwen van het bruidsbed

De man zal een dag voor het huwelijk het bruidsbed moeten bouwen. Dat doet hij in het bijzijn van iemand met doorgaans al meerdere kinderen. Deze ‘gelukspersoon’ zorgt ervoor samen met de bruidegom dat het bed wordt geplaatst. Meerdere kinderen strooien vervolgens dadels, lotuszaad, pinda’s en ander fruit op het bed. Dat staat voor vruchtbaarheid. Het spreekt voor zich dat ook hier veel foto’s van gemaakt worden.

De trouwdag zelf

Op de trouwdag zelf is rood de belangrijkste kleur. Het is namelijk een kleur die in de Chinese cultuur symbool staat voor geluk. Hierna volgt het badritueel van de bruid. Het haar wordt op speciale wijze opgestoken. Daarna is de bruiloft. De bruidegom moet de bruid ophalen en onderhandelen met de bruidsmeisjes. Vervolgens schenkt het paar thee voor de ouders. Daarna gaat men naar de kerk of een administratiekantoor voor het huwelijk. Na afloop is daar het huwelijksmaal met wel 12 gangen. Het spreekt voor zich dat hier de meeste fotografie uren in gaan zitten.

De kosten van de fotograaf

We keken naar de kosten van de fotograaf bij het hele huwelijk. We gingen uit van een huwelijk waar voor 3 dagen werk in zit. Aangezien er met twee fotografen wordt gewerkt zit dit bij de prijs inbegrepen.

Welk pakket wordt er afgenomen Diensten in het pakket Prijs van het pakket
Totaal pakket Chinese Bruidsfotograaf 3 dagen, tot een maximum van 20 uur werk.

Tot 360 foto’s

Bruidsalbum

Pre Weddingshoot

Foto’s op USB stick en in album

2 fotografen

Ongeveer 2955 euro
Meerwerk Meerwerk per uur 100 euro