De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Bruidsfotografen vergelijken

Trouwen is een dure aangelegenheid. Sommige zaken zijn voor bruidsparen duidelijk het sluitstuk op de begroting. Wanneer je niet oppast valt de trouwfotograaf hier ook onder. Je wilt natuurlijk geen vermogen uitgeven aan de fotograaf maar wel een mooie reportage. We hebben voor je onderzocht hoe je bruidsfotografen het beste kunt vergelijken.

1) Zoek niet te ver weg

Een trouwfotograaf kan je overal wel inhuren. Wanneer je een leuke aanbieding ziet van een fotograaf in Groningen terwijl je zelf in Amsterdam woont is natuurlijk leuk, maar de vraag is in hoeverre het een goed idee is om deze specialist in te huren. Het is dan ook verstandiger om dichter bij je huis te zoeken naar een trouwfotograaf. Zoek je in eerste instantie via een zoekmachine; negeer dan de bovenste betaalde zoekresultaten. Dit zijn fotografen die op deze manier adverteren. De kans is groot dat je met ze in zee wilt gaan terwijl ze dan toch te ver uit jouw buurt gevestigd zitten. Een fotograaf uit je eigen omgeving zal minder reiskosten maken en flexibeler zijn om voor bijvoorbeeld een kennismaking langs te komen.

2) Kijk naar de ervaring

Mensen denken vaak dat een oudere fotograaf minder goed is dan een jonge fotograaf. Dit is echter iets wat niet waar is. Een oudere trouwfotograaf zal namelijk door de loop der jaren heen een schat aan ervaring hebben opgebouwd waaruit hij kan putten. Zaken als belichting zijn door de komst van de digitale fotocamera wel gemakkelijker geworden, maar ze zijn zeker niet komen te vervallen. Een oudere fotograaf die nog met een analoge camera heeft gefotografeerd weet precies hoe hij belichting in moet stellen. Ook zal een oudere fotograaf zich geregeld laten bijscholen om up-to-date te blijven in zijn vak. Zo een trouwfotograaf kost doorgaans wel wat meer; je betaalt voor dat stuk ervaring.

3) Welke diensten wil je?

Bedenk goed voor jezelf wat voor diensten je allemaal wilt afnemen van de trouwfotograaf voordat je deze inhuurt. Wil je de fotograaf voor de hele dag en avond, of wil je alleen dat de trouwreportage van jullie samen door de fotograaf wordt gemaakt terwijl een familielid de verdere foto’s maakt. Het zijn zaken die absoluut van invloed zijn op de prijs die je gaat betalen. Hoeveel meer uren de trouwfotograaf moet maken op een dag, hoe hoger zijn tarief zal zijn.

4) Weet wie je inhuurt

Voor je een trouwfotograaf inhuurt is het goed om de fotokunsten van diverse fotografen te vergelijken. Iedere fotograaf zal een portfolio hebben waarin een aantal foto’s staan van fotoshoots die hij of zij heeft gemaakt. Kijk vooraf goed of de foto’s naar jullie zin zouden zijn. Hebben jullie een heel eigen zienswijze op jullie trouwfoto’s; kijk dan of de trouwfotograaf zich daar ook in kan vinden. Wanneer dit niet zo is zullen jullie naderhand zitten met een trouwfotoreportage die in de ogen van de fotograaf perfect is, maar die niet in jullie plaatje van een mooie fotoshoot past. Kritisch kijken naar eerdere resultaten van ‘jullie’ trouwfotograaf zal dus absoluut zijn vruchten afwerpen.

We hebben meer tips en aandachtspunten voor je.
Bekijk de do’s en don’ts bij het inhuren van een trouwfotograaf, de trouwfoto checklist, en enkele aandachtspunten bij het inhuren van een fotograaf voor jouw bruiloft.