De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Antilliaanse bruidsfotograaf kosten

Huwelijken vind je in alle gemeenschappen. Wie bij een Antilliaans huwelijk kijkt komt al snel tot de conclusie dat het behoorlijk veel op een Nederlands huwelijk lijkt. Het is zelfs zo dat sommige Nederlanders hun huwelijk op de Nederlandse Antillen laten voltrekken omdat je daar een soort mooi weer garantie hebt. We keken naar de kosten van een bruidsfotograaf bij een Antilliaans huwelijk en kwamen tot de volgende bevindingen.

Een huwelijk in één of twee dagen

Het burgerlijk huwelijk van een Antilliaans stel zal, net als in de Nederlandse cultuur, op de standaard wijze voltrokken worden. Doorgaans duurt het huwelijksfeest één dag, maar het kan zijn dat het over meerdere dagen wordt uitgesmeerd. Dat is het geval wanneer de familie van ver moet komen en niet zomaar op een doordeweekse dag naar Nederland kan komen. In dat geval wordt het huwelijk op het gemeentehuis een paar dagen eerder voltrokken dan het moment waarop het feest zelf is. Vanaf het moment op het gemeentehuis is het stel dan officieel een echtpaar. Wanneer het huwelijk op het gemeentehuis in besloten kring zal worden gehouden komt het echtpaar doorgaans wel feestelijk gekleed, maar de echte trouwjurk zal wachten tot het moment van het feest. Afhankelijk van het aantal dagen dat de trouwerij duurt worden de trouwfoto’s ofwel op de zojuist genoemde dag gemaakt, ofwel op de dag van het feest.

Het feest; groots en meeslepend

Als er één cultuur is waar feesten in de genen zit, is het wel de Antilliaanse cultuur. Het is een cultuur waar enorm veel aandacht wordt besteed aan het feest en aan het totale uiterlijk ervan. De bruid komt gehuld in een prachtige jurk die op een zeer exclusieve manier is afgewerkt. Het spreekt voor zich dat de trouwfotograaf zich vooral zal richten op de bruid en het klaarmaken voor het feest. De fotograaf zal bij zowel de kapper als in de keuken bij het maken van de taart aanwezig moeten zijn. Niet zelden wordt er met twee fotografen gewerkt. Vervolgens is daar het moment van de pre weddingshoot. Dit is een fotoshoot die op een locatie wordt gehouden die het stel zelf heeft gekozen. Het draait hier om het bruidspaar en de bruidskinderen. Pas bij aankomst bij de feestzaal worden foto’s met de familie en vrienden gemaakt. Het feest zelf zal tot in de late uurtjes doorgaan. Een fotograaf zal er rekening mee moeten houden dat hij toch zeker tot 4 of 5 uur ’s nachts bezig is. Het aansnijden van de taart is een heel speciaal moment tijdens het feest, net zoals het grote diner met banket wat in de avonduren wordt gehouden.

Hoeveel kost deze fotografie?

Hoeveel je betaalt voor een bruidsfotograaf hangt af van het aantal dagen dat wordt besteed aan de bruiloft. We gaven het prijsvoorbeeld voor zowel één als twee dagen.

Hoeveel dagen duurt het huwelijk Wat voor diensten levert de bruidsfotograaf Prijs
1 dag 9 uur fotografie

270 trouwfoto’s

Twee fotografen aanwezig

Trouwfoto’s op USB stick en trouwalbum

Vanaf 1450 euro
2 dagen 12 uur fotografie

360 trouwfoto’s

Twee fotografen aanwezig

Trouwfoto’s op USB stick en trouwalbum

Vanaf 1750 euro