De website www.trouwfotograaf-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Aandachtspunten op trouwfotolocatie

Ga je trouwen, dan komt er een hoop op je af. Een van de zaken die geregeld moeten worden is de fotoshoot. Een goede fotoshoot krijg je door een combinatie van een professionele fotograaf en een mooie trouwfotolocatie. Dat laatste is echter iets waar veel mensen niet aan denken. We hebben voor jullie een paar aandachtspunten op een rijtje gezet.

  • Ga naar een open dag. Voor trouwerijen en trouwfotolocaties bestaan speciale dagen waarop je deze locaties kosteloos mag bezoeken. Je kan op een dergelijke dag kijken op de meest mooie, verrassende en romantische locaties. Maak gebruik van een dergelijke open dag; je komt helemaal in de stemming en hebt na die dag waarschijnlijk genoeg inspiratie voor jullie trouwerij. Ga lang van tevoren naar zo’n dag toe. Je kan dan namelijk meerdere trouwlocaties bezichtigen.
  • Wat voor plek spreekt jullie aan? Niet iedereen zal voorkeur hebben voor een kasteeltje als locatie voor de trouwfoto’s. Kijk naar jullie eigen stijl en blijf daar dichtbij. Houden jullie bijvoorbeeld meer van een industriële achtergrond of van een haven? Dat zijn eveneens openbare plekken waar je een fotoshoot kan laten maken. Bedenk je dan wel of het locaties zijn die je in je trouwkleding kan bereiken zonder dat alles gelijk onder de modder zit.
  • Houd altijd een plan B in je gedachten. Dat zal je net zien. De hele week is het stralend weer, maar op jullie trouwdag valt de regen met bakken uit de hemel. Houd dan ook een plan B in je achterhoofd bij een trouwfotolocatie. Kijk niet alleen naar een mooie locatie in de open lucht, maar kijk ook uit naar een overdekte locatie. Dat hoeft geen dure plek te zijn; je zal niet de eerste zijn die de trouwfoto’s in een tuincentrum tussen de tropische planten laat maken.
  • Moet je toegang betalen voor de trouwfotolocatie? Wil jij dat de foto’s worden gemaakt op een plek waar je toegang voor moet betalen; regel dit dan voor de grote dag zelf met de eigenaar van de locatie. Je wil niet op je trouwdag nog met een portemonnee met wisselgeld je entree staan te betalen.
  • Informeer naar vergunningen. In grote steden en voor sommige locaties moet je een vergunning hebben voor je er mag parkeren. Regel dit ook vooraf; je wil niet op je trouwdag een boete onder je ruitenwissers aantreffen. Kijk goed of je in een parkeerzone zit en maak afspraken over parkeren op eigen terrein.
  • Zorg voor assistentie. Natuurlijk staat spontaniteit bovenaan wanneer je een trouwfotoshoot maakt. Toch is het wel fijn als je trouwjurk goed gedrapeerd is bij de foto. Regel een goede vriendin die meegaat en dit soort zaken voor jou regelt. Die vriendin wil wellicht ook helpen bij de entree. Maak het tot een soort ere-taak voor een goede vriendin.
  • Zorg voor een paraplu. Je zal de eerste niet zijn die wordt verrast door een regenbui tijdens de fotoshoot. Regel een paraplu, bij voorkeur een doorschijnende, zodat je er onder alle omstandigheden stralend op staat.